Staatsbosbeheer werkt aan zonering boswachterij Dorst

grazende schapen bij een water en op de achtergrond een bos

Staatsbosbeheer werkt aan de inrichting van boswachterij Dorst. De grote grazers komen terug en verschillende recreatievormen, zoals fietsen en wandelen, krijgen een eigen plek in de boswachterij.

Zonering

De boswachterij wordt straks ingedeeld in meerdere gebieden. Er komen grote grazers terug in de kern en tegelijkertijd verplaatsen we activiteiten naar de gebieden rondom de kern. Zo wordt de kern een rustgebied. Daaromheen is er ruimte voor meer activiteit. Per gebied staat aangegeven wat er mogelijk is en wat niet. Zo zorgen we voor de ontwikkeling van de natuurwaarde in de kern en zorgen we ervoor dat alle bezoekers de natuur optimaal kunnen beleven.

Enquête

Om de plannen voor te bereiden is Staatsbosbeheer benieuwd naar ervaringen van bezoekers aan de Boswachterij Dorst. Dat geeft beter inzicht in de aanpassingen en verbeteringen die nodig zijn bij de inrichting van het terrein. Het invullen van de enquête helpt de juiste keuzes te maken over nieuwe routes, voorzieningen en toegankelijkheid. Deel uw ervaring en vul de enquête in.

Werkzaamheden in het veld

In de zomer van 2021 start de inrichting van het gebied. U zult dan veranderingen zien in de fiets- en wandelroutes en de toegankelijkheid van gebieden voor bepaalde recreatie activiteiten. Dit kan ervoor zorgen dat wegen en paden zijn afgesloten. Dit geeft Staatsbosbeheer aan met informatiepanelen, nieuwe bewegwijzering en borden.

Meer weten of vragen?

Kijk dan op de website van Staatsbosbeheer of mail naar boswachterijdorst@staatsbosbeheer.nl