College bereidt aanleg fietsstroken Biesstraat Gilze voor

Foto Biestraat

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, leggen we in de Biestraat fietsstroken aan. Daarnaast nemen we aanvullende maatregelen voor de overige weggebruikers.

Wat gaan we doen?

Samen met buurtvereniging Ver-Bie hebben we gekeken naar hoe we de straat voor vooral fietsers veilig kunnen maken. Er is ruimte om fietsstroken aan te leggen. Voor een vrijliggend fietspad is de weg te smal. Aan beide kanten van de weg komt een rode strook van minimaal 1,5 meter breed. In het midden van de weg blijft een 3 meter-brede strook over voor het gemotoriseerd verkeer.

Ook waren er vanuit de buurtvereniging wensen voor aanvullende maatregelen. Zo komt er aan de westkant van de Biestraat een smalle verharde strook langs de weg. Voetgangers kunnen hier veilig overheen lopen als er verkeer over de weg rijdt. We leggen twee nieuwe verkeerplateaus aan om de snelheid van het autoverkeer verder te remmen. Het bestaande plateau dat daar nu ligt halen we weg. Waar dat nodig is, komt extra straatverlichting.

Op de pagina Fietsstroken in de Biestraat zie u hoe er dat uitziet.

Wethouder Sandra Diepstraten: “We fietsen steeds vaker en over langere afstanden. We willen fietsen stimuleren en veilig en comfortabel fietsen in onze gemeente zoveel mogelijk faciliteren.  Door het aanleggen van fietsstroken vergroten we de veiligheid en zichtbaarheid van de fietsers. Met de aanvullende maatregelen hebben we ook uitdrukkelijk aandacht voor de veiligheid van de andere wegebruikers.”

Het college vraagt de gemeenteraad een bedrag van 224.000 euro (excl. BTW) beschikbaar te stellen. Daarna werkt het college het voorstel verder uit. We verwachten dat we na de zomer met de werkzaamheden te beginnen.

Vragen?

Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Gertjan Smit. Dit kan via telefoonnummer 088-381228 of per e-mail gertjansmit@abg.nl.