Burgemeester sluit pand in Hulten na vondst grondstoffen synthetische drugs en onderdelen drugslab

Drugspand gesloten

Een terrein gelegen aan de Hulteneindsestraat 14 in Hulten is vandaag voor de duur van 24 maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester Derk Alssema op 21 april besloten en is recent op verzoek van betrokkenen door de rechtbank getoetst. Het is voor de derde keer in 8 jaar dat de burgemeester voor deze locatie overgaat tot een sluiting. Ook in 2013 en 2016 besloot de burgemeester te sluiten vanwege overtreding van de Opiumwet.

In de gebouwen op het terrein vond de politie bij een controle in maart 2021 onderdelen van een drugsproductieproces en een opslag voor grondstoffen van synthetische drugs. Daarnaast werden in een caravan spullen gevonden, gerelateerd aan drugsproductie en drugshandel, zoals latex handschoenen, veiligheidsbrillen en beschermende kleding.

In februari 2013 werd de schuur voor de duur van één jaar gesloten, nadat er een hennepkwekerij met 600 hennepplanten was gevonden. In oktober 2016 werden in de schuur 642 pillen met onder meer amfetamine aangetroffen en werd de schuur voor een periode van 2 jaar gesloten.

Met het besluit om de locatie te sluiten, maakt de burgemeester aan iedereen duidelijk geen drugscriminaliteit te tolereren op deze locatie of op welke locatie dan ook in de gemeente.

Meld Drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Gilze en Rijen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij.  Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.