Woning in Rijen gesloten na vondst van een hennepkwekerij

Drugspand gesloten

Burgemeester Derk Alssema heeft besloten een woning aan het Hof van Liedekerke in Rijen voor 2 maanden te sluiten omdat de Opiumwet is overtreden.

Op 4 mei 2021 controleerden de politie en de gemeente bij deze woning. Daar troffen zij een hennepkwekerij met 56 hennepplanten in de garage aan. De aanleiding van deze controle waren meerdere meldingen via Meld Misdaad Anoniem over stankoverlast.

Het is verboden om deze woning en het bijbehorende perceel te betreden tot 9 augustus 2021. Met deze tijdelijke sluiting willen we een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. Omwonenden hebben van ons een brief gekregen over deze maatregel.

Melden helpt!

Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Gilze en Rijen, Enexis en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van u als inwoner helpt daarbij. Burgemeester Alssema roept daarom u als inwoner van onze gemeente op om het te melden, als u drugsoverlast ervaart.

Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt het ook geheel anoniem melden  via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen door naar de politie en naar ons.