Met CooL+ unieke kans om leefstijl te verbeteren

Na de zomervakantie starten de leefstijlcoaches en de gemeente nieuwe CooL+-groepen. Het is een beproefde en unieke kans om je leefstijl te verbeteren en daarmee je weerstand tegen allerlei kwalen te verhogen. Doe mee en meld je nu aan!

Wat is CooL+?

CooL+ is er voor alle volwassenen in de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. We werken samen met leefstijlcoaches. Daardoor kunnen wij een uniek programma bieden met individuele en groepscoaching op leefstijl (=CooL) en een intensief maar ook heel gezellig sportprogramma (de +-component van deze formule).

CooL+ duurt twee jaar. Ieder jaar krijgt u als deelnemer vier individuele gesprekken en acht thema-bijeenkomsten over allerlei aspecten van leefstijl: voeding, beweging, slapen, stress enzovoort. De leefstijlcoach is in feite uw persoonlijke begeleider in de reis naar een gezondere leefstijl. Voor diverse thema’s kunnen we specialisten (zoals een diëtiste) inzetten.

Je zorgverzekeraar betaalt een deel van het programma

Momenteel draaien er al drie groepen in Rijen, één in Gilze en één in Baarle-Nassau. Na de zomervakantie beginnen er nieuwe groepen in Chaam, Rijen, Gilze, Alphen en Baarle-Nassau. CooL is bedoeld voor mensen met overgewicht. Om precies te zijn: mensen met een BMI van meer dan 30. Ook inwoners met een BMI van 25 en een verhoogde kans op een chronische ziekte, kunnen eraan meedoen. De zorgverzekeraar betaalt dan de inzet van de leefstijlcoach vanuit het basispakket. De huisarts weet ervan en ondersteunt het programma.

We zorgen voor een sport- en beweegprogramma op maat

Een sportcoach van de gemeente verzorgt tien weken lang twee keer per week een sportprogramma op maat in een binnen- of buitensportaccommodatie in uw eigen dorp. Voor dit aanvullende deel op CooL, de +-factor dus, betaalt u € 60. Wij zorgen er ook voor dat deze gedragsverandering blijvend kan zijn. Met andere woorden: na de 20 sportlessen kunt u in dezelfde opzet verdergaan met sporten.

We werken samen met plaatselijke sportverenigingen. In Rijen is dat de gymnastiekvereniging FLOS en de voetbalvereniging Rijen, in Baarle-Nassau atletiekvereniging Gloria Atletiek en in Alphen gymnastiekvereniging Kwiek. Voor Gilze en Chaam zoeken we nog naar meewerkende verenigingen.

Meld je nu aan!

Je kunt je aanmelden bij één van de twee leefstijlcoaches waarmee we samenwerken:

Kies voor effectief maar ook gezellig bewegen! Kies voor je lijf! Succes gegarandeerd. Dus meld je nu aan!