Stand van zaken werkzaamheden herinrichting Bisschop de Vetplein

beeld herinrichting Bisschop de Vetplein

Artist impression Marseille Buiten

Op 7 juni zijn we gestart met de werkzaamheden aan het Bisschop de Vetplein te Gilze. We praten u bij over de voortgang.

Infiltratiekelder klaar

De bouw van de infiltratiekelder is klaar. Deze kelder heeft een inhoud van 400 m3. Zo kunnen we meer regenwater opvangen en komt het water direct in de grond. De aannemer zorgt dat het plein weer is dicht gestraat vóór de bouwvakperiode (7 tot en met 28 augustus).

Werkzaamheden aan de waterleiding bijna klaar

Brabant Water heeft de werkzaamheden aan de waterleiding bijna klaar. Ook zij zorgen ervoor dat de sleuven vóór 7 augustus dicht zijn.

Terras Huyskamer en het wielerweekend

Het wielerweekend is vanwege de coronamaatregelen verzet naar 18 en 19 september 2021.

Tot die tijd zijn er geen werkzaamheden of bouwactiviteiten op het plein. Het plein is gewoon verhard. Voor de Huyskamer is er geen hinder voor het terras.

Weekmarkt bij sporthal Achter de Tuintjes

De weekmarkt blijft voorlopig op het parkeerterrein voor sporthal Achter de Tuintjes.

20 september vervolg van de werkzaamheden

De aannemer pakt het werk op 20 september 2021 weer op. We gaan er vanuit dat dan ook de leveringsproblemen van de materialen zoals rioolbuizen opgelost zijn. Begin september informeren wij u over de planning en de volgorde van de werkzaamheden. Ook dan zijn er wegomleidingen en wegafsluitingen en plaatsen we vooraf gele tekstborden in de straat. We laten dit tijdig weten via onze gemeentelijke communicatiekanalen.

Heeft u vragen over dit werk?

Dan kunt u terecht bij Wim Roijackers (projectleider) en Gerben Gerrits (Toezichthouder/directievoering uitvoering) via telefoonnummer 14 0161. Weten hoe het plein eruit komt te zien? Kijk hier https://www.gilzerijen.nl/bisschopdevetplein