Klimaatdialoog Rijen Noord-Oost: “wat kunnen we doen tegen overlast door extreem weer?”

De brandweer haalt omgevallen boom weg.

Hitte en zware regenval

Steeds vaker worden we verrast door hoosbuien en aanhoudende droogte. Herinnert u zich de wateroverlast van 26 juni vorig jaar nog? In een korte tijd viel er in Rijen zoveel regen, dat riolen overbelast raakten en veel straten onder water kwamen te staan. Deze extreme weersomstandigheden gaan we in de toekomst vaker zien. Maar gelukkig kunnen we ons voorbereiden.

Klimaatdialoog

Daarom willen we er samen met u en alle inwoners in Rijen voor zorgen dat we onze voeten droog houden en plekken creëren waar we koelte kunnen vinden bij hoge temperaturen. Hoe we dat kunnen doen? Daarover gaan we graag met u in gesprek tijdens de klimaatdialoog op dinsdag 14 september van 19.00 uur – 21.30 uur. Want met kleine aanpassingen in en om het huis kunnen we de risico’s van klimaatverandering al zoveel mogelijk opvangen. Met de opbrengst van de klimaatdialogen maken we een plan: hoe kunnen we als gemeente Gilze en Rijen omgaan met het veranderende klimaat en welke maatregelen zijn daarvoor nodig?

Meld u nu aan!

Heeft u ideeën over hoe we kunnen omgaan met extreem weer? Of wilt u liever gewoon meeluisteren met het gesprek? Dat kan! Meld u dan nu aan via: duurzaamheid@abg.nl. Zodra u zich heeft aangemeld, ontvangt u van ons per mail een bevestiging van uw aanmelding en de link om deel te nemen.

Het klimaat verandert. Nu uw huis en tuin nog! Doet u mee?