Arriva geeft gehoor aan oproep van de gemeente en inwoners om busverbinding Gilze te behouden

Sfeerbeeld

In de afgelopen periode  hebben gemeente en vervoersbedrijf Arriva intensief overlegd over de voorgenomen dienstregeling 2022. Het behoud van de busverbinding tussen Gilze en Tilburg stond daarbij centraal. Arriva  gaat toch bussen laten rijden van en naar Gilze vanuit Tilburg.. Daarmee geeft ze gehoor aan de dringende oproep van  gemeente en inwoners.

Onderzoek en eventuele uitbreiding van de aanrijtijden

Om alles goed in te regelen, gaat de nieuwe dienstregeling niet in  december 2021 in, maar pas januari 2022. In de nieuwe dienstregeling wil Arriva in ieder geval bussen laten rijden vanaf de ochtendspits tot 10.00 uur en vanaf 14.00 uur tot in de avond.

Nu de reisbewegingen weer toenemen, houdt Arriva in september bij hoeveel mensen er dagelijks per rit gebruik maken van de busverbinding. Of er in de nieuwe dienstregeling ook bussen gaan rijden tussen 10.00 uur en 14.00 uur hangt onder andere af van de uitkomsten van dat onderzoek. Hierover praten gemeente en Arriva in oktober verder. Daarnaast zoeken gemeente, Arriva, provincie en het COA nog een oplossing voor de bereikbaarheid van het asielzoekerscentrum in Gilze in het weekend.