Commodore vliegbasis en burgemeester Gilze en Rijen wisselen van functie

Om elkaars uitdagingen en verantwoordelijkheden beter te leren kennen, wisselen commodore Robert Adang van het Defensie Helikopter Commando vliegbasis Gilze en Rijen en burgemeester Derk Alssema vandaag, maandag 20 september, een dag van functie. Centraal staat de vraag: wat gebeurt er op een willekeurige dag binnen en buiten de hekken van de vliegbasis en wat kunnen we daarvan leren?

Burgemeester Robert Adang begint zijn werkdag in het gemeentehuis. Als voorzitter van de gemeenteraad blikt hij met de griffier vooruit op de raadscommissievergaderingen van 20, 21 en 22 september. Ook bereidt hij samen met de gemeentesecretaris de collegevergadering voor van 21 september. Hij brengt een bezoek aan de milieustraat en kijkt mee met het werk van de boa’s. Na een bezoek aan het Klant Contact Centrum sluit burgemeester Adang de werkdag af met een werkbezoek aan AZC Gilze.

Commodore Derk Alssema begint zijn werkdag op de vliegbasis met een operationele briefing. Als commandant bezoekt hij gedurende zijn werkdag enkele squadrons en kijkt hij met zijn stafhoofden naar operationele opdrachten en vraagstukken. Ook voert hij in de simulator een vlucht uit met de MYII CAAS Chinook transporthelikopter. Commandant Alssema bespreekt met specialisten recente omgevingsdossiers en sluit zijn werkdag af met een bezoek aan het banenstelsel van de vliegbasis met een laatste check op de voortgang van de baanrenovatie.