Wethouder Ariane Zwarts draagt een (regen)steentje bij

Wethouders zwarts met regensteen

Foto: Bedrijfsfotografie Brabant

Het klimaat verandert en dat merken we ook in onze gemeente. In sommige wijken was er in de afgelopen jaren door felle regenbuien regelmatig wateroverlast. Het meetstation Gilze-Rijen mat in 2019 de hoogste temperatuur ooit in Nederland. Met elkaar kunnen we stappen zetten om de effecten van de klimaatverandering tegen te gaan.

Wethouder Ariane Zwarts droeg hiertoe letterlijk een steentje bij. Zij plaatste een speciaal voor Gilze en Rijen gemaakte regensteen bij de schuur in haar tuin. Ariane:  “Deze steen zorgt ervoor dat regenwater in de bodem zakt en helpt verdroging tegen te gaan. Zo voorkomen we dat schoon water in het riool terecht komt en de waterzuivering dit ‘rioolwater’ tegen hoge kosten moet zuiveren. “

Maak kans op een gratis regensteen!

Wilt u ook een steentje bijdragen en een gratis regensteen ontvangen? We verloten 50 regenstenen onder inwoners van onze gemeente. Meld je hier aan en geef daarbij aan of u onverharde ondergrond heeft onder uw regenpijp of niet.

Heeft u geen regenpijp maar wilt u wel uw steentje bijdragen? Bekijk dan ook de subsidiemogelijkheden voor verschillende maatregelen voor aanpassingen aan extremer weer (klimaatadaptatie) op www.gilzerijen.nl/duurzaamheid.