Bouw van eerste woningen in Gilze Zuid-West kan nu echt beginnen

afbeelding met lucht, buiten, gras, mensen

De kabels en leidingen voor nutsvoorzieningen (onder andere elektriciteit en water) en riolering zijn aangelegd. De bouwweg tussen de Oranjestraat en het bouwterrein is klaar. We kunnen beginnen met de bouw van de eerste woningen in Gilze Zuid-West. Een mijlpaal voor de toekomstige bewoners van de nieuwe woonwijk Laarspad, ontwikkelaar Ruimte voor Ruimte en de gemeente. Zij vierden dit door samen een boom te planten. De boom staat straks ten zuiden van het toekomstige voetbalveldje in de nieuwe woonwijk.

57 woningen in plan Laarspad

In totaal komen er in plan Laarspad 57 woningen. Deze bouwen we in twee fasen. In de eerste fase gaat het om 34 woningen. Dei zijn allemaal al verkocht. De andere bouwkavels komen binnenkort in de verkoop. Alle kavels worden door inschrijving en loting toegedeeld. Voor wie interesse heeft, houd de website www.ruimtevoorruimte.com in de gaten.

Meer bouwplannen in voorbereiding

Het plan Laarspad is een van de vier plannen om woningen te bouwen in het gebied tussen de Horst, Oranjestraat, Hoevenaarstraat en Versterstraat in het zuidwesten van Gilze. De andere plannen zijn in voorbereiding en komen in de komende jaren tot ontwikkeling. Wethouder Sandra Diepstraten (wonen): “Ik feliciteer de toekomstige bewoners van de nieuwe woonwijk Laarspad van harte met deze mijlpaal. Er is veel behoefte aan nieuwe woningen in Gilze. De plannen voor Gilze Zuid-West laat zien wat we bedoelen met de titel van onze woonvisie: "Wonen in Gilze en Rijen; Doorstromend, duurzaam en divers”. In Gilze Zuid-West bouwen we duurzaam en komen woningtypen voor jong en oud in verschillende prijsklassen.”

Nieuwe straatnamen

Voor de nieuwe woonwijk Laarspad in Gilze hebben we inmiddels de nieuwe straatnamen vastgesteld. Voor de straatnamen in de woonwijk hebben we heemkring Molenheide om advies gevraagd. Het college nam het advies over en stelde als straatnamen vast: Tarweveld, Roggeveld, Boekweitveld, Speltakker en Sjefke Broederspad.