Woning in Rijen gesloten na vondst hennepkwekerij

Beeld drugspand gesloten

Burgemeester Derk Alssema heeft besloten een woning aan Tuinstraat voor de duur van 2 maanden te sluiten omdat de Opiumwet is overtreden. Op 14 oktober 2021 controleerden de politie en de gemeente bij deze woning. In de woning troffen zij een professionele hennepkwekerij aan, verdeeld over meerdere ruimtes.

Het is verboden om deze woning en het bijbehorende perceel te betreden tot 11 januari 2022. Met deze tijdelijke sluiting willen we een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. Omwonenden hebben van ons een brief gekregen over deze maatregel.

Melden helpt!

Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Gilze en Rijen, Enexis en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van u als inwoner helpt daarbij. Burgemeester Alssema roept daarom u als inwoner van onze gemeente op om het te melden, als u drugsoverlast ervaart.

Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente Gilze en Rijen.