De koperkleur is terug op kunstwerk De Margrieten in Rijen

Foto margrieten

Kunstenaar Paul Veroude is klaar met het groot onderhoud van kunstwerk De Margrieten in Rijen. Dankzij zijn inspanningen is de kenmerkende koperkleur teruggekeerd. Om Paul te bedanken en de afronding van het groot onderhoud te markeren, onthulden Paul Veroude en wethouder David Vermorken een informatiebord bij het karakteristieke kunstwerk langs de spoorlijn Breda-Tilburg in Rijen.

“Sinds 15 jaar hoort het kunstwerk bij onze gemeente. Iedereen kent het kunstwerk. Niet iedereen kent de geschiedenis. Op een informatiebord staat deze kort vermeld. Ook onthult de informatie dat het kunstwerk een geheim in zich heeft. De kunstwerken van Paul Veroude zijn inmiddels wereldberoemd. Het tekent de verbondenheid van Paul met onze gemeente dat hij persoonlijk het onderhoud heeft gedaan. Daarvoor zijn we hem zeer erkentelijk.” aldus wethouder David Vermorken (kunst en cultuur).

De gemeente Gilze en Rijen wilde aan het begin van de 21e eeuw meer aandacht voor kunst. Tegen die achtergrond werd vanuit de gemeenteraad, provincie en het bedrijfsleven geld vrijgemaakt voor een kunstwerk dat symbool moest staan voor de verbondenheid van de vier kernen: Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten: De Margrieten.