Het college wenst u fijne feestdagen, in goede gezondheid, met aandacht voor elkaar!

Wat zijn de plannen deze feestdagen? Normaal gesproken een vraag waar we met familie en vrienden al weken van tevoren over nadenken. Leuke plannen worden gemaakt en gezellige momenten in de agenda genoteerd. Nu is het vooral een vraag die hoofdbrekens oplevert vanwege de coronamaatregelen. Zo geldt onder andere voor thuisbezoek op dit moment een dringend advies van maximaal vier gasten vanaf 13 jaar. Dat betekent: kerst en oudjaar vieren in kleine kring. Niet iedereen heeft de ruimte om een eindejaarsfeest op anderhalve meter te organiseren en zo moeten veel mensen de plannen voor de feestdagen weer aanpassen.

Sinds afgelopen weekend zitten we plots weer in een lockdown. We weten waar we het voor doen, toch doet het zeer. Juist in een jaar waarin al veel van iedereen is gevraagd. Denk aan de ondernemers, verenigingen, onderwijs, cultuursector en de zorg. Kerst en oudjaar zijn en blijven feesten van betekenis. Tijdens de feestdagen zoeken we vaak de warmte op van de mensen die ons dierbaar zijn. Toch is de oproep; vier het verstandig en laat u inspireren door activiteiten van anderen. Wie weet ontstaat zo een nieuwe, passende eindejaarstraditie of alternatieve manier om kerst samen te beleven.

Zoals gezegd; de feestdagen vier je niet alleen. Zullen we dit jaar extra denken aan mensen die alleen zijn? Juist nu kan een kerstkaartje, telefoontje of persoonlijke wens het verschil maken. Doet u mee?

Ik wens u namens het college fijne feestdagen, in goede gezondheid, met aandacht voor elkaar!

Burgemeester Derk Alssema