VV Molenschot vraagt gemeente om eerst de trainingsvelden te vernieuwen

afbeelding met gras, buiten, boom

In 2022 en 2023 vernieuwen we de voetbalvelden van VV Molenschot. Dat doen we in goed overleg met de vereniging. VV Molenschot heeft gevraagd om de planning te wijzigen en in 2022 de trainingsvelden te vernieuwen en in 2023 het hoofdveld. De planning was eerst het hoofdveld vernieuwen en dan de trainingsvelden. In overleg met de vereniging is de planning aangepast.

Wethouder David Vermorken (sport): “De vereniging heeft aangegeven dat de trainingsvelden versleten zijn en niet geschikt zijn om een seizoen als wedstrijdveld te gebruiken. Bijkomend voordeel is dan ook dat het nieuw ingezaaide trainingsveld langer met rust gelaten kan worden, door zo veel en zo lang mogelijk te blijven trainen op het nog te renoveren hoofdveld.”

De werkzaamheden aan de voetbalvelden in Molenschot starten direct na het lopende voetbalseizoen 2021-2022. Als de gemeenteraad instemt met de voorgestelde wijziging, worden in het seizoen 2022-2023 de trainingsvelden vernieuwd en opnieuw ingezaaid. Het wedstrijdveld volgt dan in het seizoen 2023-2024. 

“Met de renovatie kan de club straks weer jaren vooruit en heeft de Molenschotse gemeenschap weer een mooie voorziening om te sporten en elkaar langs de lijn te ontmoeten. Op deze manier houden we ook de leefbaarheid in Molenschot op niveau.” geeft wethouder David Vermorken aan.