Wisselsokkel ‘Kunst in de gemeente’ komende drie jaar in Mollebos Gilze

Foto kunst

Na drie jaar in Rijen komt de wisselsokkel voor de verkiezing ‘Elk jaar een nieuw kunstwerk in de gemeente’ de komende drie jaar in ‘t Mollebos in Gilze.

Sinds 2019 houden we in Gilze en Rijen jaarlijks een verkiezing voor een nieuw kunstwerk in de openbare ruimte. Het winnende kunstwerk krijgt een plaats op een wisselsokkel.

De afgelopen 3 jaar stond deze wisselsokkel op het Raadhuisplein in Rijen. Die locatie was in overleg met meerdere stakeholders zorgvuldig gekozen. Maar veel inwoners vonden dit toch geen goede plek voor de wisselsokkel. Daarom gingen we op zoek naar een andere locatie. We ontvingen meerdere suggesties. Die bleken echter niet mogelijk, vanwege kabels en leidingen in de grond of (ver)bouwplannen.

We vonden een andere mooie locatie die wel mogelijk is: ‘t Mollebos in Gilze. Daar komt de wisselsokkel de komende drie jaar te staan. Daarna bekijken we opnieuw welke locatie in onze gemeente het meest geschikt is. Van 28 maart t/m 24 april kunt u stemmen op uw favoriete kunstwerk.

De verkiezing 'Elk jaar een nieuw kunstwerk in de gemeente' is een initiatief van stichting Kunst in de gemeente. Zij organiseren deze verkiezing inmiddels al voor zes gemeenten in Nederland. In Gilze en Rijen worden de daarbij op lokaal niveau ondersteund door Stichting Cultuurplaats. Kijk voor meer informatie over de verkiezing op kunstindegemeente.nl.