Nieuwe aanwinsten voor Mollebos in Gilze

Leystromen en de gemeente dragen de natuur en het milieu een heel warm hart toe. In het Mollebos in Gilze markeerden zij de bijzondere herplanting van twee oude bomen.

Herplanten kronkelhazelaar en rode esdoorn

In het Mollebos staan sinds kort een kronkelhazelaar van 75-80 jaar oud en een rode esdoorn. De kronkelhazelaar stond eerder in een tuin van een woning van Leystromen, maar was veel te groot geworden. De rode esdoorn stond op de plek van de voormalige marechausseekazerne in Rijen. Daar moest de boom plaatsmaken voor de bouw van woningen.

Leystromen vond het belangrijk deze bomen een goede plek te geven. Oud-medewerker Huub Quirijnen heeft zich hiervoor sterk gemaakt. Een hoveniersbedrijf heeft de bomen tijdelijk verzorgd.

Document met geschiedenis onder de boom geplant

Nu de bomen ook daadwerkelijk zijn aangeslagen in het bos, plaatsten Marie-Thérèse Dubbeldam, bestuurder van Leystromen, en Aletta van der Veen, wethouder van de gemeente Gilze en Rijen, een document bij een van de bomen. Daarin staat de geschiedenis van de boom beschreven. Zij spraken daarbij de hoop uit dat de bomen nog jaren verder kunnen groeien in het Mollebos.