Gemeente en politie controleerden 160 garageboxen

foto garagedeur

Op dinsdag 5 april 2022 voerden de gemeente Gilze en Rijen en de politie controles uit bij garageboxen in Gilze en Rijen. Dat gebeurde onder meer in de Nieuwstraat in Gilze en de Julianastraat in Rijen. In totaal hebben zij 160 garageboxen gecontroleerd. De controles hadden twee doelen: controleren op mogelijk criminele activiteiten en tips geven aan verhuurders om zichzelf en hun eigendommen beter te beschermen. Tijdens de controles constateerden zij gelukkig geen misstanden.

Tips aan verhuurders

Pandeigenaren kregen tijdens de controles tips, bijvoorbeeld over het opstellen van een goed huurcontract. Ook kregen zij het advies huurbetalingen altijd via de bank te laten verlopen en ruimtes pas te verhuren als de huurder een ID-bewijs heeft overlegd. Daarnaast kregen verhuurders tips over extra maatregelen, zoals het plaatsen van camera’s op afgesloten terreinen, gebruik van een toegangspoort met registratie en het aanbrengen van goede verlichting. Tot slot is met verhuurders gesproken over de mogelijkheden om vermoedens van overtredingen of crimineel gebruik van locaties te melden.

Melden helpt

Misbruik van vastgoed gaat vaak gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Gilze en Rijen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Daarom roepen zij inwoners, bedrijven en andere belanghebbenden op om het te melden als zij misstanden ervaren of vermoeden. Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente Gilze en Rijen.