Gemeentesecretaris Rene Wiersema zet nieuwe loopbaanstap

Foto Rene Wiersema

Gemeentesecretaris René Wiersema zet een nieuwe stap in zijn loopbaan. Vanaf 1 augustus is hij directeur-bestuurder van woonstichting Thius in Tiel. Daarmee moet de gemeente op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris. Er is veel waardering voor de bijdrage die René Wiersema heeft geleverd aan de ontwikkeling van de gemeente en de ABG-organisatie. De nieuwe uitdaging die hij aangaat, wordt hem gegund.

In april 2018 werd René voor de tweede keer in zijn carrière gemeentesecretaris van de gemeente Gilze en Rijen. Eerder was hij er in de periode 2007-2011 al gemeentesecretaris. “Mijn collega’s in het college en ik hebben altijd met veel plezier mogen samenwerken met René. Hij is altijd een gewaardeerd adviseur voor het college en staat echt in voor het werkplezier van alle medewerkers van onze ABG-organisatie. Met zijn ruime ervaring in het lokaal bestuur en bij wooncorporaties is dit een logische volgende stap. Wij wensen René heel veel succes bij Thius,” aldus wethouder David Vermorken (personeel en organisatie) van de gemeente Gilze en Rijen.

Samen met de gemeentesecretarissen van Alphen-Chaam en Baarle-Nassau vormt René Wiersema ook de directie van de ABG-organisatie. Zij hebben gezamenlijk de basis gelegd voor de doorontwikkeling van de ABG-organisatie en toekomstige huisvesting van medewerkers. Daarvoor is het ABG-bestuur hen erkentelijk. Het toeval wil dat ook gemeentesecretaris Michel Tromp (Baarle-Nassau) een nieuwe stap in zijn loopbaan zet. Hij wordt gemeentesecretaris van de gemeente Waalwijk. Bestuursvoorzitter Derk Alssema: “We gunnen René en Michel deze stap. We gaan zorgen voor een tijdelijke aanvulling van de directie, die samen met Gert-Willem van Weel en het managementteam de continuïteit van de dienstverlening waarborgt en sturing kan blijven geven aan de doorontwikkeling. Het tekent de goede samenwerking dat René en Michel direct hebben toegezegd te zorgen voor een persoonlijke overdracht.”

De gemeente Gilze en Rijen heeft José van Aaken bereid gevonden om als gemeentesecretaris en algemeen directeur waar te gaan nemen. Eerder was zij onder meer gemeentesecretaris van de gemeenten Roermond en Cranendonck en voorzitter van de directieraad GRSA2 (een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard), directeur bedrijfsvoering bij de gemeente Leudal en afdelingshoofd strategie en innovatie bij de provincie Limburg.

Binnenkort worden er afspraken gemaakt over de persoonlijke overdracht en de start van het waarnemerschap. Daarnaast gaat de gemeente op zoek naar een opvolger voor René Wiersema.