Gilze en Rijen blijft ook in 2022 een van de goedkoopste gemeenten van Nederland

beeld gemeente

Ook in 2022 staat de gemeente Gilze en Rijen in de top 5 van goedkoopste gemeenten in Nederland. Dat blijkt uit de Atlas van de lokale lasten van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. De atlas 2022 geeft aan dat Gilze en Rijen op de lijst van woonlasten voor meerpersoonshuishoudens net als in 2021 op plek vijf staat. Daarmee is Gilze en Rijen in 2022 in woonlasten voor woningeigenaren de goedkoopste gemeente van de provincie Noord-Brabant.

“Veel dingen worden in 2022 fors duurder en de inflatie is hoog. Dat geldt dit jaar dus niet voor onze gemeentelijke woonlasten. Die blijven tot de laagste woonlasten van Nederland behoren. En het geld gebruiken we om te investeren in goede voorzieningen in onze vier dorpen. En waar nodig ondersteunen we er onze inwoners, ondernemers en verenigingen mee. Zo blijven we een dynamische en veelzijdige gemeente” licht wethouder David Vermorken (financiën) toe.

Krap bij kas?

Aan iedereen die door omstandigheden krap bij kas zit en de gemeentelijke belastingen niet kan betalen, biedt de gemeente de mogelijkheid van gespreide betaling, de mogelijkheid om kwijtschelding van de afvalstoffen- of rioolheffing aan te vragen of een beroep te doen op inkomensondersteuning. Meer informatie vindt u op www.gilzerijen.nl/kwijtschelding of www.gilzerijen.nl/inkomen.