Vernieuwen veldverlichting voetbalvelden sportpark Vijf Eiken van start

Foto verlichting sportpark

Jan Andrik (vv Rijen) en wethouder David Vermorken (sport) gaven deze week het officiële startsein voor de werkzaamheden om de veldverlichting van de voetbalvelden op sportpark Vijf Eiken te vervangen. De oude verlichting is versleten. Er komt ledverlichting. Hiermee zetten we een nieuwe stap in de verduurzaming van sportpark Vijf Eiken.

“Door de oude veldverlichting te vervangen door ledverlichting zitten de voetbalvelden weer jaren goed in het licht en verduurzamen we tegelijkertijd weer een deel van sportpark Vijf Eiken in Rijen. We willen alle gemeentelijke sportaccommodaties en gebouwen zo energiezuinig mogelijk hebben. Zo laten we als gemeente zien dat we onze verantwoordelijkheid nemen. Daarnaast dalen ook de energielasten voor de club aanzienlijk. Dat komt ten goede aan alle voetballers bij de club”, zegt wethouder David Vermorken (sport).

De vervanging kost 320.000 euro en de gemeente betaalt. Voor de nieuwe verlichting geldt een afschrijving van 25 jaar. We hebben met VV Rijen afgesproken dat ze 75% van hun lagere energielasten afdragen aan de gemeente als bijdrage aan de investering.