Irma Teurlings-Boeren kreeg Koninklijke Onderscheiding uitgereikt

sfeerbeeld

Locoburgemeester Corné Machielsen reikte op zaterdag 25 juni een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Irma Teurlings-Boeren. Zij werd hiermee benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat deed hij in Breda tijdens haar afscheid van het koor.

Irma Teurlings-Boeren (84 jaar) zet zich al vele jaren in voor de kerk. Dat deed ze voor het St. Jan de Doperkoor en parochie de Heilige Familie (27 jaar) uit Breda . Ruim 19 jaar was ze dirigent van het St. Jan de Doperkoor. Zij zorgde ervoor dat dit koor van de eerder gesloten St. Jan de Doperkerk naar de Mariakerk kwam. Als er geen koor beschikbaar was, vervulde zij de rol van cantor in de Mariakerk (10 jaar). Daarnaast was ze 25 jaar lid van de liturgiegroep van de parochie de Heilige Familie. Ook verzorgde ze samen met anderen 13 jaar de avondwake voor deze parochie. Tenslotte stak ze de handen uit de mouwen bij de poetsclub en nam ze de kerkwas mee.

Daarvoor was ze ook al 20 jaar lector voor de St. Willibrorduskerk in Alphen en 7 jaar dirigent van het kinderkoor. Daarnaast was ze 10 jaar actief bij de Pastorale dienst in het Laurensziekenhuis in Breda.

Ze wordt getypeerd als een actieve dame, een harde werker, sociaal voelend, die haar lijfspreuk ‘er zijn voor een ander’ eer aan doet met haar vrijwilligerswerk.