Doorkomst Ronde van Spanje op zondag 21 augustus 2022

afbeelding met tekst

La Vuelta (Ronde van Spanje) komt naar Nederland. Bij de etappe Breda-Breda op zondag 21 augustus doorkruist de route onze gemeente. Maak er vooral een feestje van en geniet van dit spektakel. Maar houd als inwoner ook rekening met tijdelijke wegafsluitingen en een parkeerverbod langs de gehele route.

Straten en doorkomsttijden Gilze, Molenschot en Rijen

De derde etappe komt op 21 augustus langs:

  • Gilze en Molenschot (reclamekaravaan verwacht rond 12.30 uur, renners rond 13.30 uur): Langenbergseweg N260 - Alphenseweg - Heuvel - Raadhuisstraat - Bisschop de Vetplein - Oranjestraat - Biestraat - Klein Zwitserland - Molenschotsedijk - Lijndonk - Broekstraat – Heideweg
  • Rijen (reclamekaravaan verwacht rond 12.45 uur, renners rond 13.45 uur): Rijksweg - Europalaan - Hannie Schaftlaan - Dongenseweg

De straten in Gilze en Molenschot zijn afgesloten van ongeveer 11.45 uur tot ongeveer 14.45 uur. De straten in Rijen zijn afgesloten van ongeveer 12.00 uur tot ongeveer 15.00 uur.

Parkeerverbod

Langs de hele route is er een parkeerverbod van zaterdag 20 augustus 21.00 uur tot en met zondag 21 augustus 18.00 uur van kracht. Dit betekent dat er geen auto’s of andere voertuigen op de weg of in de parkeervakken langs het parcours mogen staan.

Melding of vergunning bij activiteiten

We raden iedereen aan om vooral te genieten van het spektakel. Pakt u het met uw familie, vrienden of als ondernemer grootser aan, houd er dan rekening mee dat we uw activiteit kunnen beschouwen als een evenement. U moet zich dan aan bepaalde spelregels houden. Wanneer is een activiteit een evenement? Wanneer is een melding voldoende? En wanneer is een vergunning nodig en wanneer moet u die aanvragen? Lees het op onze website www.gilzerijen.nl/evenementenvergunning.

Extra spelregels

Daarnaast moeten we ons met z’n allen houden aan extra spelregels van de organisatie van de Ronde van Spanje voor nevenactiviteiten. Zo is direct naast, op of boven het parcours niets toegestaan. En ook het fietspad en de stoep naast het parcours moeten altijd vrij blijven (in verband met loopstromen en crowd management). En er zijn meer zaken die we eerst voor moeten leggen aan de organisatie. Sommige activiteiten zijn bij voorbaat al niet toegestaan. Stuur ons daarom altijd een mail als u van plan bent iets te organiseren: apv@abg.nl.

Meer informatie

Alle gemeentelijke informatie staat op onze gemeentelijke www.gilzerijen.nl/vuelta. We breiden die informatie de komende tijd uit en houden die steeds actueel. Ook via social media, Weekblad Gilze en Rijen en andere uitingen houden we u op de hoogte over deze unieke gebeurtenis. Heeft u na het lezen van deze informatie toch nog vragen? Neem dan contact op met ons via mail: info@gilzerijen.nlof bel 14 0161.

La Vuelta Holanda

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus rijden de renners door de provincies Utrecht en Noord-Brabant met een klein uitstapje naar België (Baarle-Hertog). Er is een speciale website met alle informatie over de eerste drie etappes en het randprogramma, alles onder de noemer La Vuelta Holanda. Alles weten over La Vuelta Holanda: www.lavueltaholanda.com.

La Vuelta: we maken er samen een feestje van!