Henk Goeijers draagt sleutels siertuin Den Overkaent in Gilze over aan de gemeente

Afbeelding met persoon, boom, buiten, groep

De gemeente is vanaf nu eigenaar van siertuin Den Overkaent in Gilze. Op vrijdag 1 juli 2022 droeg de bedenker en schepper Henk Goeijers officieel de sleutel over aan wethouder Marielle Doremalen. Henk Goeijers begon in 1994 met de aanleg van de siertuin. Henk gaf de tuin vorm met siergrassen, mooie waterpartijen en veel verschillende soorten vaste planten. Om de siertuin ook in de toekomst te houden, draagt Henk zijn werk over aan de gemeente.

Siertuin Den Overkaent en groeituin Floralia

De gemeente zorgt nu voor het onderhoud van de siertuin en gaat de activiteiten van de groeituin Floralia stap voor stap verhuizen naar de siertuin. Henk zorgt ervoor dat dit allemaal zo goed mogelijk gebeurt. In de eerste periode geeft hij de deelnemers van de groeituin advies en tips over het onderhoud. De siertuin zorgt ervoor dat de groeituin meer rust en ruimte heeft om te groeien. De siertuin is straks alle seizoenen geopend en blijft voor iedereen bereikbaar.

Informatie omwonenden

Na de vakantieperiode nodigt de gemeente de omwonenden van de siertuin uit voor een gesprek. Dan zal er gesproken worden over de activiteiten van de groeituin die stap voor stap naar de siertuin in Gilze komen.

Samenwerken

In de groeituin werken we samen met verschillende ondernemers, scholen en instellingen om een aantal doelen te bereiken. Dit zijn onderwijs geven aan kinderen van de lokale basisscholen, werknemerservaringen opdoen, toewerken naar een betaalde baan of een dagbestedingsplaats.