Herinrichting wijk Steenakkers in Gilze is klaar!

Wethouder Corné Machielsen gooide zaterdag 24 september als eerste een bal op de jeu de boulesbaan. Daarmee sloot hij de herinrichting van de wijk Steenakkers op een feestelijke manier af.

Samen met u werkten we aan een oplossing

De wortelopdruk in de wijk werd steeds meer. Het wegdek kwam dus wat omhoog en het was ook nodig dat we de wegen en riolering in de wijk verbeteren. Dat gaf namelijk veel overlast voor bewoners en bezoekers. Wethouder Corné Machielsen is trots op de wijk. “De bewoners van de wijk hebben actief meegedacht hoe we de wijk veiliger, groener en duurzamer kunnen maken. En dat is gelukt! Ook deze wijk in Gilze is weer eigentijds en toekomstbestendig.”

Wat is er gebeurd?

Het gedeelte van de Fazantendrift naar de Ridderstraat is ingericht als eenrichtingsverkeer. Ook het groen is aangepakt. Alle planten onder de bomen en in de plantvakken zijn nieuw. Zo zijn er veel hagen geplant en staan er in de plantvakken nieuwe heesters. Dit alles zorgt voor meer biodiversiteit. We moesten een aantal bomen kappen. Deze hebben we uiteraard vervangen door nieuwe bomen en er zijn een paar extra bomen geplant. In het grasveld aan de Wildschut en aan de Strijp zetten we bloembollen. Dit alles geeft de wijk een fijne, groene en in het voorjaar ook vrolijke uitstraling.

Het opnieuw gebruiken van materialen vinden we belangrijk. Daarom hebben we de oude klinkers opnieuw gebruikt in de weg. Ook is een deel van de riolering opgeknapt. We voeren het regenwater apart af zodat het in de bodem trekt. Dan komt het niet in de riolering. Dit is dan weer beter voor de droogte en het milieu.