Minder ritten door tekort aan chauffeurs Regiovervoer Midden-Brabant

Er is bij Regiovervoer Midden-Brabant al een tijdje een tekort aan chauffeurs. Daardoor kunnen zij niet alle ritten meer rijden. Zij moeten een keuze maken. WMO-reizigers kunnen daardoor niet meer reizen tijdens de spitsuren. Op maandag 5 september gaat deze maatregel in.

Welke ritten vervallen?

Tijdens de spitstijden kunnen Wmo-reizigers niet meer reizen met het Regiovervoer. De spitstijden zijn tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 14.45 en 16.30 uur. Op woensdagmiddag geldt een andere spitstijd omdat dan veel scholen gesloten zijn: tussen 11.45 en 13.30 uur.

Zij moeten dan op een ander tijdstip reizen, of zoeken naar een andere mogelijkheid.

Welke ritten gaan nog wel gewoon door?

Het vervoer van leerlingen gaat zeker door. Ook de ritten voor een medische behandeling, een begrafenis of een bruiloft.

Hoe lang gaat dit duren?

Hoelang de inzet van deze maatregelen gaat duren is lastig in te schatten. Regiovervoer Midden-Brabant verwacht in ieder geval tot het einde van 2022.

Meer informatie en vragen

Meer informatie vindt u op de website van Regiovervoer Midden-Brabant. Voor vragen kunt u terecht bij de klantenservice van het Regiovervoer via telefoonnummer 0900 - 7755862 of een mail naar Klantenservice@regiovervoermiddenbrabant.nl.