Stop geweld tegen vrouwen en meisjes!

sfeerbeeld

Weet u dat het vandaag Orange Day is, Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen? Vandaag vragen provincies, gemeenten en andere organisaties in de hele wereld aandacht voor alle manieren van geweld tegen vrouwen en meisjes. Denk aan huiselijk geweld, genitale beschadiging, seksuele bedreiging, huwelijken onder dwang en kindhuwelijken. Ook in Gilze en Rijen ondersteunen we deze actie. Dat doen we door het gemeentehuis vanaf vanavond tot en met 10 december (Internationale Dag van de Rechten van de Mens) oranje aan te lichten. En we hangen de ‘Orange the world vlag’ uit voor het gemeentehuis.

Maak geweld bespreekbaar en spreek elkaar aan

Wethouder Marielle Doremalen: “Ook in onze gemeente hebben vrouwen en meisjes te maken met geweld. Dit jaar is het thema preventie: iedereen kan helpen geweld te voorkomen. Ook u kunt bijdragen. Maak geweld bespreekbaar en spreek elkaar aan op gewenst en ongewenst gedrag. U doet toch ook mee? Samen zorgen we zo voor meer veiligheid op het werk, op straat, op de sportclub en veel andere plekken.“

Waar kunt u terecht?

Bent u slachtoffer of bent u direct betrokken bij geweld? Onderstaande organisaties bieden hulp en ondersteuning.

Veilig Thuis Midden-Brabant  https://www.veiligthuismiddenbrabant.nl/

Slachtofferhulp  -  https://www.slachtofferhulp.nl/

Blauwe maan  - https://www.blauwemaan.nl/

Sterk huis  -  https://www.sterkhuis.nl/

Melden?

Geweld tegen vrouwen en meisjes kan niet. Meld, om uzelf of anderen te helpen. Bel met meldpunt Veilig Thuis 0800-2000 (gratis) of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.