Wilt u samen met anderen werken aan een gezondere leefstijl? Meld u nu aan voor CooL+ in Gilze en Rijen!

In januari starten leefstijlcoaches in samenwerking met uw gemeente met nieuwe CooL+ groepen. Dit is een unieke kans om uw leefstijl te verbeteren. Grijpt u deze kans?

Wat is CooL?

CooL betekent Coaching op Leefstijl. Het is één van de bewezen effectieve methoden om uw leefstijl te veranderen. In CooL komen alle onderdelen van leefstijl aan bod. U kunt hierbij denken aan thema’s als voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning, energie, plannen en gedragsverandering.

Het CooL programma duurt in totaal twee jaar en bestaat uit acht individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten, onder leiding van een gecertificeerde leefstijlcoach.

De + in CooL+ staat voor een sport- en beweegprogramma. De gemeente organiseert deze aanvulling op het reguliere CooL programma. Sportcoaches van de gemeente geven 10 weken lang, twee keer per week, een speciaal sportprogramma in uw eigen dorp. In deze groepslessen wordt rekening gehouden met individuele beperkingen en plezier hebben in het sporten staat centraal. Na deze 10 weken kunt u het sporten op dezelfde manier voorzetten. Hiervoor werkt de gemeente samen met plaatselijke sportverenigingen.

Voor wie?

Deelname aan CooL+ is mogelijk voor volwassen inwoners van de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen die aan één van de volgende voorwaarden voldoen:

  • een BMI (Body Mass Index) hebben vanaf 25 én een verhoogd risico op hart – en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes type 2
  • een BMI hebben vanaf 30 zonder verhoogd risico

Wat kost deelname?

Uw zorgverzekeraar vergoedt uw deelname aan het CooL programma vanuit het basispakket, mits u voldoet aan de bovenstaande criteria. Onder de vergoeding vallen de individuele gesprekken en de themabijeenkomsten. Voor het sportgedeelte betaalt u een eigen bijdrage van 60 euro voor 20 sportlessen.

Wanneer kan ik starten?

In januari starten we met nieuwe groepen in Alphen, Gilze en in Rijen. In Baarle-Nassau start er een groep in april.

Hoe kan ik me aanmelden?

Meld u aan via:

  • Alphen en Baarle-Nassau: U kunt u rechtstreeks aanmelden voor CooL+ in Alphen en in Baarle-Nassau via uw huisartsenpraktijk of bij leefstijlcoach Janneke Hermsen, telefoon: 06-52641393, e-mailadres jhermsen@enjoyyours.nl, website www.enjoyyours.nl;
  • Chaam en Gilze: U kunt u rechtstreeks aanmelden voor CooL+ in Chaam en Gilze via uw huisartsenpraktijk.
    Wilt u meer informatie over CooL+ in Gilze of Chaam? Dan kunt u contact opnemen met  Karlijn van Beijsterveldt, telefoon 0161-700216, mailadres info@decoach-lijn.nl, website www.decoach-lijn.nl.
  • Rijen: U kunt u rechtstreeks aanmelden voor CooL+ in Rijen via de website van ZoHealthy https://www.zohealthylife.nl/aanmeldformulier-begeleiding/

Wilt u meer informatie over CooL+ in Rijen? Dan kunt u contact opnemen met leefstijlcoach Abigail François, telefoon: 06-23358251, e-mail: info@leefstijlineigenhand.nl, website: https://blcn.nl/leefstijlcoach/leefstijl-in-eigen-hand/

Dit is uw moment om stappen te zetten richting een gezondere leefstijl. Meld u nu aan!