Wat voor burgemeester wil Gilze en Rijen?

12 augustus 2019
Inwoners en organisaties geven hun mening

Wordt het een vernieuwer, een verbinder, iemand met daadkracht of een onderhandelaar? De gemeenteraad zoekt een nieuwe burgemeester voor Gilze en Rijen. En vraagt daarvoor graag de hulp van inwoners en organisaties. Wat voor burgemeester wilt u? Naar welk type persoon moeten we op zoek? Hiervoor is een vragenlijst opgesteld. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat u uw mening geeft over het profiel van de volgende burgemeester.

Per 1 april 2020 stopt de huidige burgemeester Jan Boelhouwer. Daarna krijgt Gilze en Rijen een nieuwe, kroonbenoemde burgemeester. De Commissaris van de Koning van Noord-Brabant start hiervoor een procedure. Maar voordat de commissaris de vacature openstelt, stelt de gemeenteraad een profielschets op. Hier vindt u meer informatie over de rol van een burgemeester.

Inwoners

De inwoners van Gilze en Rijen kunnen van 12 tot en met 25 augustus digitaal de vragenlijst invullen: www.burgemeestergilzeenrijen.nl. Invullen duurt ongeveer vijf minuten en uw deelname is anoniem. Iedereen kan meedoen (de vragenlijst staat ook afgedrukt in het Weekblad Gilze en Rijen van 14 augustus).

Bedrijven, verenigingen en instellingen

De bedrijven, verenigingen en instellingen in Gilze en Rijen vragen we om vóór 25 augustus via e-mail (burgemeestergilzeenrijen@abg.nl) antwoord te geven op twee vragen:

  1. Welke uitdagingen ziet u voor de nieuwe burgemeester van Gilze en Rijen?
  2. Maak de volgende zin af: Als ik aan de nieuwe burgemeester van Gilze en Rijen denk, dan denk ik aan… (Kunt u uw antwoord toelichten?)

Vervolg

De resultaten van het onderzoek neemt de gemeenteraad mee in de profielschets van de nieuwe burgemeester. Deze profielschets wordt later dit jaar bekendgemaakt.