Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Twee chalets aan de Heideweg in Molenschot gesloten na vondst softdrugs

09 november 2017

Twee chalets op het terrein aan de Heideweg in Molenschot zijn woensdag 8 november voor de duur van 6 maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Ook heeft de eigenaar van een chalet aan de Molenschotsebaan een bestuurlijke waarschuwing gekregen. Dit heeft burgemeester Jan Boelhouwer besloten.

Op dinsdag 3 oktober 2017 trof de politie op het terrein aan de Heideweg in twee recreatiewoningen een hennepkwekerij en drogerij aan met daarin 111 planten en 2 kilo gedroogde hennep. Uit nader onderzoek bleek de eigenaar/gebruiker van deze twee chalets nog een chalet te hebben op een nabijgelegen recreatiepark.  Daarin werd eveneens een geoogste hennepkwekerij gevonden en nog eens 13 hennepplanten.

Het is daarom van woensdag 8 november 2017 tot dinsdag 8 mei 2018 verboden de twee panden op de Heideweg te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Gilze en Rijen een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locaties.

Aanscherping damoclesbeleid

Sinds 1 september 2016 is het zogenaamde damoclesbeleid van de gemeente Gilze en Rijen aangescherpt. Door deze aanscherping heeft de burgemeester de bevoegdheid gekregen om woningen te sluiten bij het aantreffen van drugs.

Aanpak recreatieterreinen

De gemeente Gilze en Rijen werkt samen met ondernemers en betrokken instanties zoals brandweer, politie en belangenvereniging om te komen tot kwalitatief hoogwaardige recreatieparken. Onveilige en illegale situaties worden daarin aangepakt.

Meld Drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Gilze en Rijen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.