Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Gilze en Rijen zet samenwerking met Wecycle voort

21 december 2017

Foto: Erwin Goossens

De gemeente heeft een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Wecycle voor het afgeven van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (AEEA ofwel e-waste). Wecycle ontzorgt de gemeente de komende jaren met de  inzameling en recycling van alle e-waste. 

De gemeente is zo verzekerd van optimale recycling. Als onderdeel van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst ontvangt de gemeente een kostenvergoeding voor de inname, tijdelijke opslag en afgifte van e-waste.

Minder restafval

Door e-waste af te geven aan Wecycle, voldoet Gilze en Rijen volledig aan de wettelijke verplichtingen uit de Europese WEEE Directive en de regeling AEEA. Ook de gemeente Gilze en Rijen spant zich in om de hoeveelheid restafval te verminderen naar 100 kilo per inwoner in 2020 in het kader van het programma VANG Huishoudelijk Afval. “Door deze samenwerking voor afgifte van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, dragen we als gemeente direct bij aan deze doelstelling”, aldus wethouder Ariane Zwarts.

Wecycle

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland en voert ook landelijk campagnes om inleveren van e-waste op de gemeentelijke inleverpunten te stimuleren. Onze gemeente krijgt ook toegang tot een jaarlijks onderzoek. Dit onderzoek geeft inzicht in de hoeveelheden e-waste die de gemeente via de gemeentelijke inleverpunten inzamelt, ten opzichte van vergelijkbare gemeenten. Ook ontvangt de gemeente jaarlijks het Wecycle Recycle Certificaat.