Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Ieder kind kan straks sporten of muziek maken in onze gemeente

03 april 2018

Foto: Fotodesign Peggy

Voor kinderen uit arme gezinnen is lid zijn van een sportclub of muziekvereniging niet altijd mogelijk. Thuis ontbreekt het geld daarvoor. Binnenkort is het mogelijk om hiervoor een beroep te doen op Jeugdcultuurfonds Brabant en Jeugdsportfonds Brabant. De gemeente gaat samenwerken met deze fondsen. Ouders hoeven hiervoor zelf niet in actie te komen. De fondsen maken gebruik van zogenaamde intermediairs. Professionals zoals leraren, buurtsportcoaches en Stichting Toon melden de kinderen straks aan bij de fondsen. Ouders zelf kunnen een beroep blijven doen op de gemeente en Stichting Leergeld.

Wethouder Rolph Dols, Ingrid Langen (Jeugdcultuurfonds Brabant) en Machteld Rijsdorp (Jeugdsportfonds Brabant) hebben op 28 maart de samenwerkingsovereenkomst getekend.

De gemeente en de fondsen gaan voor een periode van twee jaar een samenwerking aan. Het Jeugdcultuurfonds Brabant krijgt een gemeentelijke subsidie van € 10.000,- en het Jeugdsportfonds Brabant krijgt een gemeentelijke subsidie van € 15.000,-. Daarnaast zijn er mogelijk nog andere “sponsoren” in beeld, zoals de provincie Noord-Brabant en de Rabobank. De samenwerkende organisaties evalueren de samenwerking over twee jaar.