Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Gerard de Graaf kreeg Koninklijke onderscheiding uitgereikt

02 mei 2018

Fotograaf: Jacomijn Dijkers

Burgemeester Jan Boelhouwer zou ook Gerard de Graaf uit Rijen bij de lintjesregen van 26 april een Koninklijke Onderscheiding opspelden. Omdat hij op dat moment met vakantie was, stelde burgemeester Jan Boelhouwer hem hiervan telefonisch op de hoogte en maakte de afspraak de onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau ) op een later tijdstip op te spelden. Dit gebeurde woensdag 2 mei bij hem thuis.

Gerard de Graaf (26 november 1950) is in zijn intensieve vrijwilligersactiviteiten breed georiƫnteerd. Zet hij zich in zijn woonplaats Rijen al 33 jaar op allerlei terreinen in voor de Parochie Heilige Geest, in Maastricht is hij al bijna dertig jaar een toegewijd en kundig vrijwilliger voor het Drukkunstmuseum.

Voor de kerk deed en doet hij dat in het bestuur (aandachtsgebieden Civiele dienst en Vrijwilligers), in werkgroepen (Avondwake, Wijkcontact, Vrijwilligers Bedankfeest), in de Parochievergadering en in de Parochiekerncommissie. Daarnaast heeft hij nog tijd om succesvolle projecten op te zetten.

In het Drukkunstmuseum combineert hij de functie van voorzitter met die van penningmeester. Ook daar geeft hij blijk van organiserend en analyserend vermogen en creativiteit. Hij denkt in van alles en nog wat mee.

  • 1984-2014: Bestuurslid Parochie H. Geest v/h Parochie Maria Magdalena
  • 2014-heden: Bestuurslid Parochiekerkcommissie
  • 2011-2014: Lid Parochievergadering
  • 1984-heden: Diverse werkgroepen en projectgroepen en incidentele hulp
  • 1988-heden: Penningmeester en (2014-heden) voorzitter Stichting Drukkerij Museum Maastricht