Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Henk Hondebrink kreeg Koninklijke onderscheiding uitgereikt

04 mei 2018

Burgemeester Jan Boelhouwer zou ook Henk Hondebrink uit Rijen bij de lintjesregen van 26 april een Koninklijke Onderscheiding opspelden. Omdat hij op dat moment in het buitenland was, stelde burgemeester Jan Boelhouwer hem hiervan telefonisch op de hoogte en maakte de afspraak de onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ) op een later op te spelden. Dit gebeurde vrijdagmiddag 4 mei bij Politie Honden Vereniging Vijf Eiken in Rijen.

Henk Hondebrink zet zich op 72-jarige leeftijd nog onbegrensd in voor Politie Honden Vereniging De Vijf Eiken, voor de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging en voor het dierenwelzijn in het algemeen. Hij doet dit al veertig jaar en is een bekende naam in de KNPV/hondensport.

Voor PHV De Vijf Eiken verricht hij vele taken van allerlei aard. De vereniging plukt al die jaren al de vruchten van zijn grote kennis van honden en de africhting daarvan. Bovendien omarmt hij nieuwe inzichten en diervriendelijke methoden en draagt die ook uit. Hij betrekt de jeugd bij de vereniging en begeleidt hen waar nodig.

De KNPV noemt zijn inspanningen van onschatbare waarde voor de KNPV en de politiehondensport, voor de opleiding en inzet van politie-, bewakings- en speurhonden en hun begeleiders in het algemeen.

Naast dit alles toont hij een grote welwillendheid naar een andere (Nordic Walking) vereniging die op zijn voorspraak gebruik maakt van de accommodatie van de PHV.

1977-heden Bestuursfuncties Politiehonden Vereniging De Vijf Eiken

1991-heden Diverse functies Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging

Foto: Jacomijn Dijkers