Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Woning aan de Baroniestraat in Rijen gesloten na vondst ondergrondse hennepkwekerij

17 mei 2018

Een woning gelegen aan de Baroniestraat in Rijen is vandaag voor de duur van 2 maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester Jan Boelhouwer besloten.  Op 11 april 2018 trof de politie er 121 hennepplanten aan. Deze waren verstopt in een ondergrondse ruimte onder de achtertuin.

Het is verboden om dit pand te betreden van 16 mei 2018 tot 16 juli 2018. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Gilze en Rijen een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

Ervaart u drugsoverlast?

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Gilze en Rijen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Burgemeester Boelhouwer roept daarom de inwoners van gemeente Gilze en Rijen op om het te melden, als zij drugsoverlast ervaren. Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente Gilze en Rijen.