Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Vijver in park Wolfsweide blijft voorlopig gesloten

21 juni 2018

De vijver in park Wolfsweide blijft voorlopig gesloten. De vijver is sinds vrijdagavond 15 juni afgesloten, omdat er bacteriën zijn aangetroffen die schadelijk zijn voor mens en dier.

Wat is de oorzaak?

Door twee extreme regenbuien achter elkaar zijn er twee lozingen van afvalwater in de vijver gekomen. Ook wel een overstort genoemd. Door deze overstort is de vijver nu gevuld met verdund afvalwater met bacteriën, waaronder de E-colibacterie (poepbacterie). De waarde van deze bacterie is 10 keer groter dan normaal aanwezig in de vijver. Hierdoor stinkt de vijver en is het water schadelijk voor mens en dier.

Hoe gaat de gemeente te werk?

De gemeente gaat in overleg met het Waterschap en de externe partij die elke week het water controleert op zoek naar een oplossing. Tot die tijd blijft de vijver gesloten en blijven de waarschuwingsborden staan.

Waarom blijft de vijver gesloten?

De vijver blijft voorlopig gesloten omdat er een grote hoeveelheid aan bacteriën is aangetroffen in de vijver die schadelijk zijn voor mens en dier. Ieder contact met het water moet vermeden worden.

Waar laat ik nu mijn hond uit?

Hondenbezitters kunnen met hun honden gebruik maken van de overige hondenlosloopgebieden in onze gemeente (zie kaartje (PDF, 1.177 kb) ). De hond uitlaten in het park mag, maar wel aangelijnd. Houd daarbij rekening met andere gebruikers in het park.