Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Matrixbord bij park Wolfsweide gaat weg, hondenlosloopgebied blijft gesloten

08 augustus 2018

Het matrixbord bij Park Wolfsweide gaat weg uit park Wolfsweide. De gemeente zet het matrixbord in voor een ander doel. Namelijk het waarschuwen voor diefstal als mensen op vakantie gaan.

Is de waterkwaliteit verbeterd?

Ja, de waterkwaliteit van de vijver in park is verbeterd, maar nog niet volledig hersteld. De gemeente werkt samen met het Waterschap aan een oplossing hiervoor. Totdat het weer veilig is voor mens en dier is het advies om ieder contact met het water te vermijden.

Hondenbezitters kunnen voorlopig van het hondenlosloopgebied gebruik maken. De hond uitlaten in het park mag natuurlijk ook, maar dan wel aangelijnd. 

Bekijk hier het kaartje met de overige losloopgebieden.

Hoe komt het dat de waterkwaliteit zich zo langzaam herstelt?

Langdurige warmte zoals in de afgelopen weken heeft een nadelig effect op de waterkwaliteit. Hoe minder stroming er is, hoe groter de gevolgen zijn voor de waterkwaliteit van riooloverstortvijver Wolfsweide.

Bij warm weer stijgt de temperatuur van het water. Hierdoor kan er minder zuurstof in het water oplossen. Tegelijkertijd zakt de waterspiegel als gevolg van een snellere verdamping door de warmte. Dit heeft tot gevolg dat het water nog sneller opwarmt. Hierdoor neemt het risico op het ontwikkelen van bijvoorbeeld botulisme en blauwalg aanzienlijk toe.

Helpt het als het regent?

Regen brengt verkoeling, maar veroorzaakt problemen. Bij plotselinge extreme regenbuien stroomt het riool zo snel vol dat het overbelast dreigt te raken. In die gevallen treedt de riooloverstort in werking, waarbij overtollig rioolwater - dat anders geen kant op kan - deels in de vijver wordt gestort. Daarbij kan er behoorlijk wat vuil in het water terecht komen met alle nare gevolgen van dien (stankoverlast, bacteriƫn etc.).

Tip!

Let dus goed op uzelf en uw huisdier en vermijd daarom contact met dit water!