Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Nieuwe milieupas per 1 september in gebruik

28 augustus 2018

Vorige week is de nieuwe milieupas bezorgd. Vanaf 1 september gebruikt u het nieuwe pasje op de milieustraat. Bovendien opent u straks met hetzelfde pasje de ondergrondse containers voor restafval.

Hoe werkt de milieupas op de milieustraat?
Vanaf 1 september werkt de milieustraat met de nieuwe pas. Het milieupasje dat u nu heeft, is dan niet meer geldig. Het bedrag dat op uw huidige milieupas staat, schrijven we automatisch over naar de nieuwe milieupas. Naast de milieupas heeft u ook een geldig legitimatiebewijs nodig als u naar de milieustraat komt.

Wanneer kan ik deze pas gebruiken bij een ondergrondse container?
U gebruikt de milieupas straks ook voor het openen van een ondergrondse container voor restafval. Dat kan vanaf het moment dat het ‘anders inzamelen’ bij u in de wijk van start gaat. Onderaan dit bericht leest u wanneer dat is. Dat is ook het moment dat u uw grijze restafvalcontainer gebruikt voor het PMD-afval. Als u in het buitengebied woont, krijgt u op dat moment een nieuwe PMD-container.

Hoe werkt de betaling bij een ondergrondse container?
Op elk adres staat één milieupas geregistreerd. Elke keer dat u na gebruik de ondergrondse container sluit, registreert het systeem uw inworp. Het systeem registreert automatisch of u een 30-liter-opening of een 60-liter-opening gebruikt. Aan het eind van het jaar bepalen wij de hoogte van uw afvalstoffenheffing. U krijgt, zoals gebruikelijk, de rekening via Brabant Water.

Gaat u verhuizen?

Gaat u verhuizen, dan geeft u dit door aan ons Klantcontactcentrum (14 0161). Wij blokkeren dan de milieupas. Verhuist u binnen de gemeente, dan krijgt u een nieuwe milieupas.

Geen nieuwe pas gekregen?

Heeft u geen nieuwe pas gekregen of heeft u vragen over de milieupas of ‘anders inzamelen’? Bel dan het Klantcontactcentrum (14 0161).

Meer informatie over de pas en anders inzamelen staat ook op www.gilzerijen.nl/andersinzamelen.

Start anders inzamelen

Hulten en Molenschot

1 september 2018

Gilze

1 oktober 2018

Rijen-West

1 november 2018

Rijen-Oost

1 december 2018