Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Help mee: alleen blad in de bladkorven

28 september 2018

Ook dit jaar plaatsen we weer bladkorven in de wijken. De bladkorven zijn alleen bestemd voor afgevallen blad van ‘gemeentelijk groen’ in het openbaar gebied. Takken en snoeihout horen niet in de bladkorven. Deze zorgen ervoor dat de slang van de bladzuiger verstopt raakt. De bladkorven worden namelijk geleegd met een grote bladzuiger.

Waar staan de bladkorven?

We zetten de bladkorven vooral in woonstraten met veel of grote bomen, die overlast geven voor de bewoners. Wij geven bewoners die de straat schoon willen houden, daarmee de mogelijkheid het afgevallen blad op één centrale plaats aan te bieden. Wij zorgen ervoor dat de bladkorven regelmatig geleegd worden, zodat u het gevallen blad steeds kwijt kunt. We gebruiken daarvoor een bladzuiger in combinatie met een vrachtwagen. U helpt ons mee door alleen afgevallen blad in de korven te doen. Informatie over de plekken waar wij de bladkorven neerzetten, vindt u hier (PDF, 42 kb) .

Hoeveel bladkorven in een straat?

Afgezien van enkele uitzonderingen plaatsen wij één grote bladkorf in de daarvoor aangewezen straten. Soms moeten bewoners een stukje lopen om het verzamelde blad in de korf te kunnen gooien. Vanwege de kosten (van het wekelijks leeg maken) plaatsen wij de bladkorven alleen op de door ons aangewezen plekken.

Verzoek extra bladkorven

De laatste jaren krijgen we regelmatig klachten dat de bladkorven vol zijn. Dit wordt vooral veroorzaakt door tuinafval. In principe zijn de huidige bladkorven voldoende om het blad van het gemeentelijk groen te bergen. Nieuwe aanvragen honoreren we dan ook niet.

Wanneer gaan de korven weg?

Zodra het blad van de bomen is afgevallen, halen wij de bladkorven weer weg. Wij halen de bladkorven dit jaar dus niet allemaal tegelijk op, maar op het moment dat hij voor gevallen blad niet meer nodig is.

Wat doet de gemeente nog meer?

Met de bladzuiger en de vrachtwagen legen we dus alle bladkorven in ieder geval één keer per week. Daarnaast vegen wij het gevallen blad op met de veegwagen en met een speciale bladzuiger. Helpt u ons een handje mee om alleen het afgevallen blad te verzamelen? Alvast bedankt voor uw hulp!