Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Mantelzorgcompliment 2018

10 september 2018

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor mensen met een chronische ziekte, een handicap of mensen die hulpbehoevend zijn. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Als waardering hiervoor krijgen zij het mantelzorgcompliment. Dit is dit jaar ook weer een cadeaubon ter waarde van 100 euro. Deze bon is te besteden bij winkeliers en horeca in onze gemeente.

Wie komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment?

Degene die:

  • minimaal 8 uur per week voor tenminste 3 maanden hulp verleent aan een naaste;
  • zorgt voor iemand die in de gemeente Gilze en Rijen woont.

Degene die zorgt krijgt én degene die de zorg geeft kunnen het mantelzorgcompliment aanvragen voor degene die de zorg biedt. De aanvraag moet ondertekend zijn door zowel degene die de zorg krijgt als de mantelzorger. De aanvraag moet uiterlijk 31 december 2018 binnen zijn.

U kunt maar één mantelzorgcompliment per zorgvrager aanvragen.

Hoe vraag ik een mantelzorgcompliment aan?

Bent u lid van het Lokaal Steunpunt Mantelzorg, dan komt u automatisch in aanmerking voor het mantelzorgcompliment. U hoeft dan geen mantelzorgcompliment aan te vragen.

Bent u geen lid van het Lokaal Steunpunt Mantelzorg, download dan het aanvraagformulier (PDF, 340 kb) . U kunt het formulier ook ophalen in het gemeentehuis in Rijen, de bibliotheek in Rijen, De Schakel in Gilze, De Molenwiek in Molenschot en The Chump in Hulten.

Stuur het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier uiterlijk 31 december 2018 naar: Gemeente Gilze en Rijen, t.a.v. Nancy Heijblom, Antwoordnummer 227, 5100 VH Rijen. Een postzegel is niet nodig. U kunt het formulier ook afgeven in het gemeentehuis (Raadhuisplein 1 in Rijen) of mailen naar nancyheijblom@abg.nl onder vermelding van ‘mantelzorgcompliment Gilze en Rijen 2018’.

Ben jij een jonge mantelzorger?

Jonge mantelzorgers (tot en met 23 jaar) kunnen zich aanmelden via: coradenbesten@abg.nl of tel. 088 – 38 21 135. In overleg met de jonge mantelzorger kijken we naar een persoonlijke invulling van het compliment (PDF, 492 kb) .

Wanneer krijg ik het compliment?

Donderdag 8 november is de ‘Dag van de mantelzorger’. Die dag worden de eerste mantelzorgcomplimenten persoonlijk uitgereikt tijdens een activiteit van het Lokaal Steunpunt Mantelzorg in Cultureel Centrum De Boodschap. Als u uw mantelzorgcompliment aanvraagt vóór 31 oktober 2018, dan krijgt u rond 10 november uw mantelzorgcompliment per post toegestuurd.

Vragen

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met ons Klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 0161 of via coradenbesten@abg.nl