Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Uitvoering beplantingsplan Parkdeel Centrumplan Gilze

12 september 2018

In overleg met omwonenden en Natuur- en Landschapsvereniging Gilze en Rijen (NLGR) heeft de gemeente een beplantingsplan voor het Parkdeel Centrumplan Gilze opgesteld. Het beplantingsplan versterkt de kwaliteit van de groene zone rondom het Parkdeel en geeft bomen de ruimte om te groeien. Om dit voor elkaar te krijgen, laat de gemeente bomen kappen.

Wanneer beginnen de werkzaamheden?

Vanaf maandag 17 september kapt Boomrooierij Weijtmans de bomen in fase 1 (zie afbeelding). Ze zijn ongeveer een week bezig. Na deze werkzaamheden start een andere aannemer in het najaar met het aanplanten van beplanting onder en tussen de bomen. Zowel de bomen in fase 1 en fase 2 laten we in september snoeien. Pas als de bouwplannen in fase 2 bekend zijn, kappen we daar de bomen en struiken. Ook dan pas zetten we daar beplanting tussen de bomen.

Wat gebeurt er met de gekapte bomen en het snoeiafval?

De gemeente hergebruikt de bomen en het snoeiafval op een verantwoorde en duurzame manier.

Tak- en stamhout dat vrijkomt bij het boomonderhoud, voert Boomrooierij Weijtmans af naar een centrale opslaglocatie. Vanuit deze locatie verwerkt Coƶperatie Duurzame Energieketen de Baronie (CDEB) dit houtige materiaal tot biomassa. Deze grondstof wordt vervolgens weer gebruikt voor energieopwekking.

De CDEB en gemeente Gilze en Rijen werken samen om duurzame energieopwekking in de regio te stimuleren. De gemeente levert al het snoeihout aan CDEB, zodat zij dit onder meer tot een hoogwaardige biobrandstof kunnen verwerken.

Meer informatie?

Op de website www.abg-boomonderhoud.nl staat alle informatie over het boomonderhoud in onze gemeente. Toch nog een vraag? Neem dan contact op met projectleider Peter Rutgers. Hij is bereikbaar via PeterRutgers@abg.nl.