Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Voortgang ‘anders inzamelen’

26 september 2018

Vanaf 1 oktober gaan de inwoners in Gilze de ondergrondse containers gebruiken voor het restafval. U opent de ondergrondse containers met uw nieuwe milieupas.

Wanneer legen we de restafvalcontainer voor het laatst?

In de kern van Gilze legen we de restafvalcontainers aan huis voor het laatst op 1 en 8 oktober. De datum verschilt per wijk. Zet uw container op de dag van de laatste leging vóór 07.00 uur voor uw huis aan de straat.

Wat gebeurt er met uw oude restafvalcontainer?

Uw oude restafvalcontainer krijgt na de laatste leging een PMD-sticker (Plastic, Metaal en Drankkartons). Heeft u een ander formaat container gekozen? Dan hebt u een nieuwe PMD-container gekregen. De oude restafvalcontainer halen we dan bij u op. Kijk op uw tijdelijke sticker wanneer we bij u langskomen. Vergeet u niet om deze tijdelijke sticker op de container te plakken?

Vanaf wanneer gebruikt u de PMD-container?

Vanaf 16 oktober gebruiken alle inwoners van de kern van Gilze de container voor het PMD-afval. Hierin verzamelt u plastic verpakkingen, metalen (blik) en drankkartons. De PMD-container legen we gratis elke twee weken. Kijk op uw afvalkalender voor de juiste datum.

Vanaf wanneer gebruikt u de papiercontainer?

Oud papier biedt u aan in de papiercontainer. Stichting O.P.A. haalt oud papier in verband met de kermis op woensdag 10 oktober bij u op.

Start Rijen

Afgelopen week is in Rijen al een aantal ondergrondse containers geplaatst. Deze kunt u pas vanaf 1 november (Rijen-West) of 1 december (Rijen-Oost) gebruiken. De rest van de containers plaatsen we in de eerste helft van oktober.

Vragen

Hebt u vragen over ‘anders afval inzamelen’? Neem contact op met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer: 14 0161 of kijk op www.gilzerijen.nl/andersinzamelen.