Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Opening Week van de Duurzaamheid

09 oktober 2018

Foto: Jacomijn Dijkers

Op de fiets, met de frisse wind door haar haar en het zonnetje in haar gezicht opende wethouder Duurzaamheid, Ariane Zwarts afgelopen zaterdag 6 oktober om 10.00 uur officieel de Week van de Duurzaamheid. Ze is er trots op dat de Week van de Duurzaamheid samen met inwoners is georganiseerd.

Inspirerende locatie

De plaats van de opening, Melkveehouderij Van Poppel, hebben we bewust gekozen. Jack van Poppel, eigenaar en gastheer van de opening, legt uit wat zij aan duurzaamheid doen; zij wekken met koeienmest zelf energie op. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor andere woningen in de buurt. Jack laat ons enthousiast zien hoe de installatie eruit ziet en hoe het werkt.

Duurzaam fietsommetje

Frans Seelen en Guus van Roozendaal nemen daarna het woord. Zij hebben het fietsommetje, dat langs verschillende duurzame initiatieven komt, uitgezet in samenwerking de NLGR, EGR en ZLTO. Zij hopen hiermee de fietsers te inspireren en te laten zien wat er in de gemeente Gilze en Rijen al gedaan is op het gebied van Duurzaamheid. Daarmee zijn ook alle bezoekers op de fiets te verklaren. Want na de opening en rondleiding bij Melkveehouderij Van Poppel was het tijd om op de fiets te stappen voor een duurzame fietstocht van 35 kilometer door alle vier de kernen van de gemeente.