Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Speciale Meldbox voor Veiligheid een feit!

05 oktober 2018

Vanaf dinsdag 9 oktober 2018 staat er een Meldbox voor Veiligheid in de gemeente Gilze en Rijen. Deze Meldbox laat u zien, hoe u als inwoner een melding kunt maken als u een bepaalde situatie niet vertrouwt. De Meldbox geeft ook uitleg hoe u de gemeente kunt informeren over een probleem in de openbare ruimte. 

Waarom een Meldbox?

De Meldbox is bedoeld om u te attenderen hoe u meldingen kunt maken. De gemeente vindt het belangrijk dat u weet hoe u een mankement op straat kunt doorgeven, zoals een losliggende stoeptegel of een kapot bushokje. Of dat u weet hoe u verdachte situaties kunt doorgeven. Bijvoorbeeld als u denkt, dat er drugs gedeald wordt. Veiligheid is een onderwerp dat hoog op de agenda staat van de gemeente Gilze en Rijen. Burgemeester Jan Boelhouwer, portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid, wil het melden van verdachte situaties nog makkelijker maken. En de Meldbox laat u zien, hoe u dat kunt doen.

Hoe werkt de Meldbox?

De Meldbox is een soort mini-zeecontainer met schermen. Als u het scherm aanklikt, krijgt u informatie te zien hoe u een melding kunt maken. Naast informatie van de gemeente is er ook informatie van Meld Misdaad Anoniem en van BuitenBeter op de schermen te zien. Met deze organisaties werkt onze gemeente dan ook nauw samen. De daadwerkelijke melding van een ongewenste situatie doet u echter niet via de Meldbox, maar via de bestaande instrument, zoals het telefoonnummer M van Misdaad Anoniem of via de BuitenBeter App. De Meldbox is meer een voorlichtingsmiddel. En omdat de Meldbox mobiel is, komt de Meldbox in alle kernen van onze gemeente langs.

De BOA’s zijn er voor u!

Met de Meldbox komen ook de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) mee, omdat zij contact met inwoners belangrijk vinden. Daarom hebben zij bij de Meldbox een wekelijks spreekuur. Tijdens dit spreekuur kunnen inwoners vragen stellen of een melding doen. Het spreekuur is op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur. Dit spreekuur is op de locatie waar op dat moment de Meldbox staat. Via Twitter (@abg_boa) laten de BOA’s weten waar de Meldbox zich bevindt. Vanaf 9 oktober staat de Meldbox tegenover de kerk in de Mariastraat in Rijen.

Kom ook naar de onthulling van de Meldbox Veiligheid!

Dinsdagavond 9 oktober om 18.30 uur is de onthulling van de Meldbox door burgemeester Jan Boelhouwer en jeugdburgemeester Marijn van Gool. U bent van harte welkom om bij dit moment aanwezig te zijn en de Meldbox te ontdekken/gebruiken. De onthulling is bij de Meldbox zelf die aan de Mariastraat in Rijen staat.