Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Rijen Oost start met ‘anders inzamelen’

21 november 2018

Vanaf 1 december gaan de inwoners in Rijen Oost de ondergrondse containers gebruiken voor het restafval. U brengt dan zelf uw restafval weg. U opent de ondergrondse containers met uw nieuwe milieupas.

Wanneer legen we de restafvalcontainer voor het laatst?

Eind november of begin december legen we de restafvalcontainer voor het laatst. De precieze datum verschilt per wijk. U heeft een brief thuisgestuurd gekregen met de datum die voor u geldt. Zet uw container op de dag van de laatste leging vóór 07.00 uur aan de straat.

Wat gebeurt er met uw oude restafvalcontainer?

Uw oude restafvalcontainer gebruikt u na de laatste leging als container voor Plastic, Metalen en Drankkartons (PMD). Uw restafvalcontainer krijgt na de laatste leging een PMD-sticker. Heeft u een ander formaat container gekozen voor het inzamelen van PMD-afval? Dan krijgt u een nieuwe PMD-container. De oude restafvalcontainer halen we dan bij u op. Kijk op uw tijdelijke sticker wanneer we bij u langskomen. Vergeet u niet om deze tijdelijke sticker op de container te plakken?

Vanaf wanneer gebruikt u de PMD-container?

Vanaf 20 december gebruiken alle inwoners van Rijen Oost de container voor het PMD-afval. In uw PMD-container verzamelt u plastic verpakkingen, metalen (blik) en drankkartons. De PMD-container legen we elke twee weken. Kijk op uw afvalkalender voor de juiste datum.

Vragen

Heeft u vragen over ‘anders afval inzamelen’? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 0161 of kijk op www.gilzerijen.nl/andersinzamelen of mail naar andersinzamelen@gilzerijen.nl.