Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Veelgestelde vragen ‘anders inzamelen’

22 november 2018

Binnenkort gaat ook het laatste deel van Rijen over op het anders inzamelen. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over deze verandering. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Wanneer worden de laatste ondergrondse containers geplaatst in Rijen West?

Vanaf 1 november gebruiken de inwoners van Rijen West de ondergrondse containers voor het restafval. Op de locaties Van Oldenbarneveldtlaan/Stormstraat, Brabantpark ter hoogte van nr. 23 en Brabantpark/Kuyperstraat worden de containers op 29 november geplaatst. In de tussentijd kunt u bij één van de andere ondergrondse containers in de gemeente terecht. Wilt u weten waar de ondergrondse containers zijn Kijk dan op www.gilzerijen.nl/andersafvalinzamelen.

De deksel van de container blijft open staan. Mag ik een nieuwe?

Soms sluit de deksel van de minicontainer niet meteen goed. Dit komt door de manier waarop we ze vervoeren. Dit trekt vanzelf bij. U kunt er eventueel iets zwaars op zetten, bijvoorbeeld een emmer water.

Ik woon in de hoogbouw. Wanneer krijg ik mijn GF-bakje?

Bewoners van appartementengebouwen kunnen gratis een klein GF-bakje krijgen om groente- en fruitresten in te verzamelen. Dit bakje kunt u dan leegmaken in de gezamenlijke container voor GFT-afval. Heeft u nog geen GF-bakje gekregen? U kunt het bakje aanvragen bij de gemeente via info@gilzerijen.nl.