Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Woning aan de Van Bleiswijkhof in Rijen gesloten na vondst hennepkwekerij

14 november 2018

Een woning gelegen aan de Van Bleiswijkhof in Rijen is vandaag voor de duur van twee maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester Jan Boelhouwer besloten. Op 12 oktober 2018 trof de politie er een hennepkwekerij met 270 hennepplanten aan.

Het is verboden om dit pand te betreden van 13 november 2018 tot 13 januari 2019. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Gilze en Rijen een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

Ervaart u drugsoverlast?

Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Gilze en Rijen, Enexis en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Burgemeester Boelhouwer roept daarom de inwoners van gemeente Gilze en Rijen op om het te melden, als zij drugsoverlast ervaren.

Hoe maak ik een melding?

Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente Gilze en Rijen.