Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Kerstboomverbrandingen in Gilze, Rijen en Molenschot

27 december 2018

Heb je ook zin om zoveel mogelijk kerstbomen te verzamelen en daarmee misschien een mooie prijs te winnen? In onze gemeente houden we in een kerstboomverbranding in Rijen, Gilze en Molenschot.

Wat krijg je voor de bomen die je inlevert?

De gemeente geeft subsidie voor iedere kerstboom die je komt brengen. Hoe meer bomen, hoe hoger het bedrag dat de gemeente betaalt voor het kopen van prijzen. Voor iedere kerstboom die je brengt krijg je een lot. Hoe meer bomen jullie met zijn allen inleveren, hoe hoger het prijzengeld zal zijn. Daarom is het slim om met zijn allen zoveel mogelijk bomen naar de verzamelpunten te brengen!

Wanneer zijn de kerstboomverbrandingen?

In Rijen is dat op vrijdag 4 januari 2019. Op deze dag kun je de kerstbomen op verschillende verzamelpunten inleveren.

In Gilze organiseert brandweerkorps Gilze de kerstboomverbranding op woensdag 9 januari. Hier maak je met ieder lot kans op een prijs. Hoe meer loten, hoe groter de kans.

In Molenschot organiseert St. Dorpsbelang Molenschot op woensdag 9 januari 2019 de kerstboomverbranding. Ook in Molenschot maak je kans op een leuke prijs.

Hoe ziet het programma voor Rijen er uit?

Ook dit jaar organiseert Jongerenwerk A16 de kerstboomverbranding in Rijen op het terrein van het Jongerencentrum. Kinderen in Rijen kunnen de bomen op 4 januari 2019 tussen 14.00 en 16.00 uur op de volgende plaatsen inleveren:

 • bij Jongerencentrum A16, tussen De Boodschap en De Vijf Eikenschool;
 • op het Burgemeester Sweensplein;
 • op het voetbalveldje bij de Marga Klompélaan;
 • van 18.15 uur tot 19.00 uur kun je de lootjes cashen bij A16;
 • om 19.00 uur prijsuitreiking;
 • om 19.10 uur aansteken van de kerstbomen op het plein voor A16;
 • om 20.00 uur is het vuur uit en eindigt het programma.

Hoe ziet het programma voor Gilze er uit?

Kinderen in Gilze kunnen op woensdag 9 januari 2019 de bomen tussen 14.00 en 16.00 uur op de volgende plaatsen inleveren:

 • aan de Hofstad;
 • op de parkeerplaats bij Water aan de Warande;
 • op de hoek van de Van Wassenbergstraat.

De verbranding van de kerstbomen in Gilze begint om 19.00 uur bij de parkeerplaats bij Water aan de Warande. Daarna is de trekking van de winnende lotnummers en de uitreiking van de prijzen. Tijdens de prijsuitreiking krijgt iedereen die aanwezig is een beker warme chocolademelk. De kinderen die bomen hebben opgehaald krijgen allemaal een extra verrassing.

Molenschot

Kinderen in Molenschot kunnen de bomen op woensdag 9 januari 2019 tussen 14.00 en 15.30 uur inleveren op de parkeerplaats van het sportpark aan de Broekstraat. De kinderen krijgen een lootje per boom. Vanaf 18.30 uur is het verzamelen bij MFA De Molenwiek. Hier kun je je lootjes inwisselen voor € 0,20. Alle kinderen die bij De Molenwiek verzamelen ontvangen 1 lootje voor de loterij. Na de loterij vertrekken ze in optocht naar de Broekstraat. Tussen 19.00 uur en 19.15 uur steken we op het parkeerterrein bij de sportvelden de kerstbomen aan.

Let op

 • Als het erg slecht weer is gaan de kerstboomverbrandingen niet door.
 • Halen kinderen uw kerstboom niet op, dan kunt u de boom naar een verzamelplaats brengen. De gemeente haalt de kerstbomen daar dan op.
 • Wij raden omwonenden aan om tijdens het verbranden van de kerstbomen ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden.