Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Twee woningen in Rijen gesloten na vondst harddrugs en hennepkwekerij

13 december 2018

Een woning gelegen aan de Margrietstraat in Rijen is voor twee maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester Jan Boelhouwer besloten. Op 12 oktober 2018 trof de politie er een hennepkwekerij met 416 planten en een hennepstekkerij met ruim 4.000 hennepstekken aan. Het is verboden om dit pand te betreden tot 11 februari 2019.

Een woning aan de Zaaren in Rijen wordt voor drie maanden gesloten. Op 1 november vond de politie een handelshoeveelheid harddrugs en softdrugs in de woning. De politie vond dit na klachten uit de buurt over dealen. Deze woning mag niet betreden worden tot 11 maart 2019.

Met deze tijdelijke sluitingen wil de gemeente Gilze en Rijen een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locaties. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

Ervaart u drugsoverlast?

Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Gilze en Rijen, Enexis en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Burgemeester Boelhouwer roept iedereen daarom op om drugsoverlast te melden. Dat kunt u doen bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt dat ook anoniem doen via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en de gemeente Gilze en Rijen.