Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Informatie ophalen afval

16 januari 2019

In 2018 zijn alle huishoudens overgegaan op anders afval inzamelen. U brengt uw restafval zelf naar een ondergrondse container bij u in de buurt. Met uw milieupas heeft u toegang tot de container.

Let er op dat de vuilniszak niet overvol is. Dan blijft deze hangen in de container en kan de volgende inwoner zijn afval niet kwijt.

Afvalkalender

Vorige week hebt u de afvalkalender in de bus gehad. Helaas is er een aantal foutjes in de kalender geslopen. Waarvoor onze excuses.

Hieronder plaatsen we de juiste ophaaldata:

Wijk 6A Rijen West

  • Papier: 1 augustus toegevoegd als ophaaldag
  • GFT: 13 november in plaats van 23 november

Wijk 6B Rijen Zuid, Hulten en Molenschot

  • GFT: 13 november in plaats van 23 november

Wijk 4B Rijen Oost

  • Papier: 4 april in plaats van 14 april

Routes en ophaaldagen anders dan u gewend bent

De routes en ophaaldagen kunnen anders zijn dan u gewend bent. Kijk daarom goed op uw afvalkalender wanneer wij het pmd-afval, gft of papier en karton bij u in de straat ophalen. Zet de container vanaf 07.30 uur buiten met de dekselopening naar de straatkant.

Gezien het grote aanbod van pmd- en gft-containers lukt het niet altijd om de geplande route in een dag te rijden. Zijn de containers niet op de geplande dag geleegd? Laat ze dan staan. Wij legen deze dan de volgende dag.

U kunt ons helpen door containers die minder dan halfvol zijn nog niet aan de straat te zetten, maar een volgende keer aan te bieden. Er staan dan minder containers aan de weg. Daardoor kan de route in één dag afgewerkt worden.

Ophalen oud papier buitengebied 24 januari

In het buitengebied van de hele gemeente is de eerstvolgende ophaaldag voor oud papier 24 januari. Dit is later dan normaal. Is uw container vol, dan kunt u voor één keer ook dozen naast de papiercontainer aanbieden.

Oud papier Gilze

In Gilze haalt Stichting OPA oud papier op. Met ingang van 1 januari van 2019 haalt de stichting dit een keer in de vier weken op. In een aantal straten komt Stichting OPA wel elke twee weken. Op www.mijnafvalwijzer.nl ziet u wanneer de stichting bij jou in de straat het oud papier ophaalt.

Hebt u nog geen papiercontainer? Vraag deze dan aan via het aanvraagformulier.

Download de afvalwijzerapp! U krijgt dan automatisch een melding wanneer wij het afval bij u ophalen. Of kijk op www.mijnafvalwijzer.nl.